Author Topic: Little to no Float AI in P3Dv4 (resolved)  (Read 453 times)

Kilstorm_McBride

  • New Member
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Little to no Float AI in P3Dv4 (resolved)
« on: January 15, 2019, 05:59:22 PM »
Okay so running P3Dv4.4. Used the greatly detailed "how to" to install TongassX into P3Dv4. I used the method of not having FSX. Doing it that way I dont get a Control Panel...maybe not a biggy.

So the Scenery works, no CTDs, Saw the Dash 7 depart from PAKW, I see boats moving...the only thing I really dont see is a lot of float plane action. I modified the Twin Otter and turbine Otter and saw no mention to do anything to the Beaver. So I use little nav map and really see no ai float planes. I did get one Beaver at 63A to depart but it just circles and lands shortly after.

Its been years since flying Misty, Tongass and Glacier but I could of swore there was plenty of float planes both at docks and enroute. I tried doing a flight and tuning into 122.9 but heard no AI float planes.

Any thoughts on what it might be?
« Last Edit: January 15, 2019, 08:43:37 PM by Kilstorm_McBride »

i7-950 OC 3.7 | X58A MoBo | 6GB DDR3/1600MHz Corsair Dominator | Superclock EVGA GTX 580 1.5GB | 240GB Corsair SSD HD | 800 watt PSU | Window7 64 |

stiletto2

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1,758
    • View Profile
Re: Little to no Float AI in P3Dv4
« Reply #1 on: January 15, 2019, 06:44:03 PM »
Beaver is already an FSX model so didn't need to be converted.   I randomly jumped to PASI at 1000 Local time and used the Views, Change View and Air Traffic drop downs to quickly identify 8 floats under AI control at that point.....only 2 were in the air at that moment. 

My General Aviation Traffic is  set at 10%.   What AI traffic do you see with those settings in the Air Traffic drop down?

Rod

Kilstorm_McBride

  • New Member
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Little to no Float AI in P3Dv4
« Reply #2 on: January 15, 2019, 08:12:47 PM »
Just the one private one that I saw at 63A. N54691 going from HYG to AGN. No Twin Otters or Otters or Turbines just that one as a float. Plenty of boat traffic. My GA traffic is set to 100%

i7-950 OC 3.7 | X58A MoBo | 6GB DDR3/1600MHz Corsair Dominator | Superclock EVGA GTX 580 1.5GB | 240GB Corsair SSD HD | 800 watt PSU | Window7 64 |

Kilstorm_McBride

  • New Member
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Little to no Float AI in P3Dv4 (resolved)
« Reply #3 on: January 15, 2019, 08:45:27 PM »
Figured it out. All the other planes are commercial. I had commercial traffic set at 0 because I use UTL and have that for my commercial planes. Turning up the commercial traffic gave me all the planes back.

i7-950 OC 3.7 | X58A MoBo | 6GB DDR3/1600MHz Corsair Dominator | Superclock EVGA GTX 580 1.5GB | 240GB Corsair SSD HD | 800 watt PSU | Window7 64 |

stiletto2

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1,758
    • View Profile
Re: Little to no Float AI in P3Dv4 (resolved)
« Reply #4 on: January 16, 2019, 07:18:08 AM »
Glad you solved it!

Rod