Author Topic: Alaska Power Project  (Read 382614 times)

corbu1

  • RTMM Team Test Pilot
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2,093
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #45 on: August 13, 2015, 02:10:38 PM »
Excellent news, Thomas.
You are doing a beautiful job!!


P3Dv5.1HF1,ASP3D,MV WR,FirefighterX,OVRtoolkit,FreeAirMap;RXP GTN, VRK
i9 10900K;32GB3600RAM;Strix3090;SSD 970EvoPlus500GB Win10;SSD 970EvoPlus2TB P3D;SSD 970EvoPlus2TB XPlane;SSD 860Evo1TB DCS;HDD 4TB;VivePro;HOTASWarthog;Komodo Pedals

ualani

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1,731
  • RTMM Library Manager
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #46 on: August 13, 2015, 02:15:29 PM »
Beat me to it. I was starting to work on an ADE poly to do the same thing.
RTMM Library Manager
Custom Objects Design
Scenery Design
Support


corbu1

  • RTMM Team Test Pilot
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2,093
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #47 on: August 13, 2015, 04:03:31 PM »
Doug,
just checked Mahoney Lake hydro near Ketchikan.
Dam and power plant site look amazing. I love the watefall nearby Looks really beautiful.

on the small lake in front of the power plant complex there`s a small island with a cabin located on it.
I´m not sure if this cabin is part of mahoney lake scenery. If it is part of it, there`s an Elevation Problem with the cabin. Look at the picture attached.

I also noticed, that Whitman lake hydro is part of the actual APP zip-file.
You wanted to offer it as an separate download as it is not compatiblw with the payware PAKT Airport scenery....I`m user of PAKT payware and can confirm that Whitman hydro is not compatible with PAKT payware on this way... ;)
« Last Edit: August 13, 2015, 04:18:33 PM by corbu1 »


P3Dv5.1HF1,ASP3D,MV WR,FirefighterX,OVRtoolkit,FreeAirMap;RXP GTN, VRK
i9 10900K;32GB3600RAM;Strix3090;SSD 970EvoPlus500GB Win10;SSD 970EvoPlus2TB P3D;SSD 970EvoPlus2TB XPlane;SSD 860Evo1TB DCS;HDD 4TB;VivePro;HOTASWarthog;Komodo Pedals

Doug

  • Misty Moorings Admin
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3,676
    • View Profile
    • Return to Misty Moorings
Re: Alaska Power Project
« Reply #48 on: August 13, 2015, 05:13:05 PM »
Which bgl are you referring to in the APP zip that is Whitman?  Can't find it here, probably just not seeing it.

On the cabin, try turning off PAKT ... bet you the problem is PAKT payware! They assured me it didn't got "that far" from the airport. Here's what the cabins looks like for me. And, yes, this is part of the Mahoney Lake Hydro.

Try turning off PAKT (if you can) and see if the cabin is OK. If it is NOT, then I'll have to make Mahoney Lake a separate download too.  Here's what I'm seeing:

 

corbu1

  • RTMM Team Test Pilot
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2,093
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #49 on: August 14, 2015, 11:17:31 AM »
Doug,
please apologize!!!
I must have installed the whitman hydro scenery the other day and then completly forgot it.
It's all good with the APP zip-file. It was just stupid me not checking my scsenery library...sorry again.

I can live with this one cabin conflicting with payware PAKT. I think you also created a small bridge for the street crossong the river in this area. I also seems to fit correctly because of PAKT payware aera.
But these two are the only issues I found .... And Mahoney Lake hydro looks beautiful.
I personally can live with these two ones with PAKT payware installed.



P3Dv5.1HF1,ASP3D,MV WR,FirefighterX,OVRtoolkit,FreeAirMap;RXP GTN, VRK
i9 10900K;32GB3600RAM;Strix3090;SSD 970EvoPlus500GB Win10;SSD 970EvoPlus2TB P3D;SSD 970EvoPlus2TB XPlane;SSD 860Evo1TB DCS;HDD 4TB;VivePro;HOTASWarthog;Komodo Pedals

Doug

  • Misty Moorings Admin
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3,676
    • View Profile
    • Return to Misty Moorings
Re: Alaska Power Project
« Reply #50 on: August 14, 2015, 12:32:49 PM »
But I should put a NOTAM in that the cabin and bridge could be out of place with the  pay ware. How about the upper dam and the hydro plant...are they ok? (Not a prob on Whitman, that's why betas are so confusing...it takes courage! :-)

tomse

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #51 on: August 14, 2015, 04:24:25 PM »
Snettisham Hydro Plant:
The update is coming up:
Drawing the powerline was much more work than i thought. I don't understand the algorhythm of that IS3 tool. Sometimes there is a groundpoly sometimes not. Somestimes powertowers are placed close to each other, sometimes big gaps to edit manually. It took me more time than I wanted to spend on that.
The submarine_cable_station_east at Taku Inlet near Dorothy Plant is added with a little dock for maintenance flights with a float plane.
From my part the scenery is finished, if you have suggestions let me know, it's still in beta mode.
th

I7-4790@3.6GHZ, WIN10/ 64bit, 16GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 980, 4GB VRAM,  P3Dv5.1 HF1, Active Sky P3D, FSUIPC 6, LittleNavMap

Doug

  • Misty Moorings Admin
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3,676
    • View Profile
    • Return to Misty Moorings
Re: Alaska Power Project
« Reply #52 on: August 14, 2015, 04:44:06 PM »
New Snettisham Files are "up" with the changes Thomas has mentioned. Let us know if everything is OK.

Doug

ualani

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1,731
  • RTMM Library Manager
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #53 on: August 14, 2015, 04:53:05 PM »
I never really got the power line thing to really work well with IS3 either. Seems like the towers sometimes showed up and sometimes didn't. Too much bother.
RTMM Library Manager
Custom Objects Design
Scenery Design
Support


Doug

  • Misty Moorings Admin
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3,676
    • View Profile
    • Return to Misty Moorings
Re: Alaska Power Project
« Reply #54 on: August 14, 2015, 04:59:37 PM »
Had the same problem here ... couldn't make it work consistently. Thomas, did you find a "trick" to using this in IS3?

D

corbu1

  • RTMM Team Test Pilot
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2,093
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #55 on: August 15, 2015, 05:56:45 AM »
But I should put a NOTAM in that the cabin and bridge could be out of place with the  pay ware. How about the upper dam and the hydro plant...are they ok? (Not a prob on Whitman, that's why betas are so confusing...it takes courage! :-)

Upper dam and hydro plant look very good to me.
I tested the helipads. Worked very well....with nice approaches.


P3Dv5.1HF1,ASP3D,MV WR,FirefighterX,OVRtoolkit,FreeAirMap;RXP GTN, VRK
i9 10900K;32GB3600RAM;Strix3090;SSD 970EvoPlus500GB Win10;SSD 970EvoPlus2TB P3D;SSD 970EvoPlus2TB XPlane;SSD 860Evo1TB DCS;HDD 4TB;VivePro;HOTASWarthog;Komodo Pedals

corbu1

  • RTMM Team Test Pilot
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2,093
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #56 on: August 15, 2015, 06:11:13 AM »
Thomas,
I'd suggest a small helipad at taku inlet station.
Would be much easier bringing in maintenance crews via helo. :)


P3Dv5.1HF1,ASP3D,MV WR,FirefighterX,OVRtoolkit,FreeAirMap;RXP GTN, VRK
i9 10900K;32GB3600RAM;Strix3090;SSD 970EvoPlus500GB Win10;SSD 970EvoPlus2TB P3D;SSD 970EvoPlus2TB XPlane;SSD 860Evo1TB DCS;HDD 4TB;VivePro;HOTASWarthog;Komodo Pedals

tomse

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #57 on: August 15, 2015, 11:54:11 AM »
Klaus,
No problem with a helipad. I succeeded to land in front of the machine house. I will do it next week.

Concerning the powerline, I added towers manually when I was not content with IS3 result.

Th

I7-4790@3.6GHZ, WIN10/ 64bit, 16GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 980, 4GB VRAM,  P3Dv5.1 HF1, Active Sky P3D, FSUIPC 6, LittleNavMap

corbu1

  • RTMM Team Test Pilot
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2,093
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #58 on: August 15, 2015, 02:39:40 PM »
Thank you, Thomas.
The reason for placing helipads is the strange behaviour of helo's in fsx landing on sloped terrain.
If the terrain is sloped only a very few degrees the helo zends to slip downhill....very slow but steady. It is an odd behaviour. Ground friction is bad in fsx when it comes to helo's.
Normally I like sceneries without helipad's because I think this is more realistic as not every cabin or building in Alaska will have it it's own helipad. So when the desired landing zone is a flattened area in fsx, it's also o.k.


P3Dv5.1HF1,ASP3D,MV WR,FirefighterX,OVRtoolkit,FreeAirMap;RXP GTN, VRK
i9 10900K;32GB3600RAM;Strix3090;SSD 970EvoPlus500GB Win10;SSD 970EvoPlus2TB P3D;SSD 970EvoPlus2TB XPlane;SSD 860Evo1TB DCS;HDD 4TB;VivePro;HOTASWarthog;Komodo Pedals

corbu1

  • RTMM Team Test Pilot
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2,093
    • View Profile
Re: Alaska Power Project
« Reply #59 on: August 16, 2015, 04:23:34 PM »
Visited Reynolds Creek Hydro today.
This is another amazing APP Location.
the site looks beautiful and is excellent fit into the landscape.
 
The approaches to the helipads are very nice...especially the approach to the helipad on the dam.

When landing on the two upper helipads I noticed the helo sunk a few inches in the ground. I attached a screenshot of the helipad on the Dam. The helipad on the construction site was the same.



P3Dv5.1HF1,ASP3D,MV WR,FirefighterX,OVRtoolkit,FreeAirMap;RXP GTN, VRK
i9 10900K;32GB3600RAM;Strix3090;SSD 970EvoPlus500GB Win10;SSD 970EvoPlus2TB P3D;SSD 970EvoPlus2TB XPlane;SSD 860Evo1TB DCS;HDD 4TB;VivePro;HOTASWarthog;Komodo Pedals