Misty Moorings Forums

Return to Misty Moorings (FSX/P3D) => Addon Scenery and Enhancements => Topic started by: xxd09 on January 07, 2019, 01:36:23 PM

Title: New version of Misty Place
Post by: xxd09 on January 07, 2019, 01:36:23 PM
Hi All
Happy New Year to everyone
Just trying the new MistysPlace v4.6
After installing-  P3D v4.4 asked for PAKT standard highway file to be removed
(I had put it to off as I have Orbyx PAKT installed)
Did this
Restarted P3Dv4.4 again
Plane (Icarus 42) selected almost immobilised on runway and the same at PAKT-Plane only inched along!
Removed 4.6 version and installed previous Misty Place scenery-all OK including PAKT
Am I doing something wrong or is it just my Setup?
xxd09
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: Bradallen43 on January 07, 2019, 06:30:44 PM
Not sure about why this would be happening. I'm running the new Misty's Place and it's working like a champ for me. PAKT payware airport for me too.

Brad
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: jeff3163 on January 07, 2019, 07:27:03 PM
Not sure about why this would be happening. I'm running the new Misty's Place and it's working like a champ for me. PAKT payware airport for me too.

Brad

Ditto  ;)  I am still on v4.3 of P3d.  ;)
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: nbrich1 on January 07, 2019, 08:47:38 PM
Just make sure that the highway bgl that is on is the one that matches either orbx or default- whatever you have- and not both on.  One has to .bgl and the other .off. also do you season switcher thingy and make there is no dup's. Use rods seasonal cmd file to check.  Delete the shades folder and give it another shot.
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: xxd09 on January 08, 2019, 02:08:26 PM
Got it sorted and working
I have Orbyx PAKT installed but my P3Dv4.4 does not like the alteration suggested to the Highway file
Slight hiatus cos highway from PF20 -Mistys Place stops just short of joining up to PAKT roads but small price to pay for fine new scenery at Mistys -never seen so many seagulls and porpoises!
xxd09
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 14, 2019, 06:26:13 PM
I am totally lost in getting the new Misty Place version installed.  I have downloaded the Misty's Place 2019 file 
but it won't install.  When I am in basic FSX and try to install Misty's place that is as far as it gets.  The file comes up but it won't load.

I have tried several times it won't load.

Any help would be appreciated.

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: jeff3163 on January 14, 2019, 07:21:33 PM
Hi Tom,
     What do you mean by, "It won't install"? ???  It's a manual process, eh.  ;)
     It should just be a scenery folder, right?  De-activate your old Misty's Place from your scenery library.   Open the downloaded Misty's Place 2019 zip, and drag/drop the folder into the place where the old Misty's Place is/was, then activate that in your scenery library.  You can delete the old Misty's Place folder.  The new one replaces it.  That's all.   :P
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 14, 2019, 07:40:33 PM
Thanks Jeff,

I should have said, I couldn't get it installed.  I will give it another try.

Thanks,

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: nbrich1 on January 14, 2019, 07:56:17 PM
Following Jeff's tutorial, Go back one step by step. The scenery file that you downloaded for the new Misty's Place is a compressed zip file (Misty's Place v4.6.zip) so you have to unzip it before it is usable.

Unzip that zip file using winzip or winrar etc and then you'll be able to see the new scenery files inside the main folder. That scenery folder contains all the new scenery files for the new version of Misty's Place that needs to go into your add-on scenery folder "Misty's Place". (just make sure to delete the old Misty's Place scenery folder then replace it with the new scenery folder from the latest version of Misty's Place v4.6.   

Then delete the old scenery folder and replace it (drag/drop or cut/copy/paste with the new scenery folder/files. Start your sim and it should refresh the sim indexes for the new scenery files as long as you don't change the scenery folder name from Misty's Place or whatever you have it currently named or set up in your sim.

Almost every scenery file download from RTMM works the same way. Comes as a zip, unzip it, copy/paste/replace the required folders/files and set up the scenery in your sim scenery library if has not been setup.  Done.

If your still stuck, can give you a hands on hand via teamviewer if need be. Let me know via email and can arrange.

Norm
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 14, 2019, 10:47:44 PM
Norm,

Thanks for your detailed reply.  I will get with it tomorrow and let you know if I managed to be successful.

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 14, 2019, 11:30:43 PM
Norm,

I tried to load it again and it wouldn't load again.

I would be thankful for your offer to help.

I will send you a note tomorrow.

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: nbrich1 on January 15, 2019, 08:51:51 AM
We are on a 3 hr time difference (I am eastern), so my ET time zone is 3 hrs later than your local time but should be np and won't take any time at all.  (I'll be around' between 1300-1600ET today (which is your 1000-1300 Pacific if that works for you Tom). Just shoot me an email.

Title: Re: New version of Misty Place
Post by: ualani on January 15, 2019, 11:42:49 AM
If you are using basic FSX it might take over 5 minutes to load. Be patient. Give it a lot of time before giving up.There's a lot of things this location has to load before running.

Steve
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 15, 2019, 12:48:30 PM
We are on a 3 hr time difference (I am eastern), so my ET time zone is 3 hrs later than your local time but should be np and won't take any time at all.  (I'll be around' between 1300-1600ET today (which is your 1000-1300 Pacific if that works for you Tom). Just shoot me an email.

I deleted all of the relative files and am starting over.  I will see what happens.

Thanks,

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: nbrich1 on January 15, 2019, 12:57:50 PM
Ok, just let us know.
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 15, 2019, 02:05:11 PM
Well, something is not right.  I have been trying for the last three hours to load the basic scenery files and have not been able to load one of them.

So I am giving up for a while.  Thanks for your offer of support, but I am a little frustrated at the moment.
My memory is not the best anymore so that doesn't help.  I have never had a problem adding files before so I can't imagine what could be wrong now.

Thanks for your offers of help but I think it best I give it a rest.

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: nbrich1 on January 15, 2019, 03:07:15 PM
Hmmm. Ok Tom.. but door always open.. just give a yell when you want some and have had enough!!!! lol
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: ualani on January 15, 2019, 03:20:02 PM
When you say the files won't load, are you talking about when you select Misty's Place to fly from on the main menu and then it changes to next the screen, the one with the progress bar, then nothing happens, and the progress bar just sits at zero? This is the only place that Misty's, or any other scenery for that matter, actually "loads." Can you post a screenshot of where FSX just hangs up and sits idle?

Also, if you installed it properly, and in the same folder where you have all of your other addon scenery placed, and Misty's won't load because of some sort of configuration error in the scenery.cfg file, then you'd get an error message when FSX is booting up. Lacking that, then you probably aren't waiting long enough for Misty's to actually load. It will take a LONG time to load in plain vanilla FSX, as I stated before.
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 15, 2019, 03:28:01 PM
Hi Steve,

All I have been trying to load are the basic Libraries series I,II & III.

Can I load the Misty's Place files before the Libraries get installed?

Thanks,

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 15, 2019, 03:37:42 PM
I have been trying to load the files into Microsoft Flight Simulator X\Add on Scenery\.....AhZx_Lib....etc. As an example.

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: jeff3163 on January 15, 2019, 03:45:24 PM
I have been trying to load the files into Microsoft Flight Simulator X\Add on Scenery\.....AhZx_Lib....etc. As an example.

Tom

Hi Tom,
     Those dots before "etc" bother me.  Your statement says nothing of value to me.  Is the "AhZx_Lib" the one with the dates in it, or the folder under that, which contains the scenery folder?  That is important.   ;)

     It is also crucial to have the libraries installed correctly before adding any scenery.  The scenery won't show correctly, or at all without the libraries.

     You've been here for a long time.  Why are you saying that you are just now installing the libraries?  Haven't you had them installed since the beginning? ???  (Feb. 2011)
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 15, 2019, 03:53:58 PM
Hi Jeff,

I was trying show that last AHZX as an example.  The file I was trying to load is AhZx_Lib SublibraryFSXP3D 1-27-15

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 15, 2019, 03:57:41 PM
I am installing them again because I thought the big update might have changed them.

I wasn't sure so I just updated.

Thanks,

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 15, 2019, 04:03:17 PM
If it would help I could call you.  You could send me a phone number to THibben12@outlook.com and I will call you.

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: jeff3163 on January 15, 2019, 04:46:45 PM
Hi Jeff,

I was trying show that last AHZX as an example.  The file I was trying to load is AhZx_Lib SublibraryFSXP3D 1-27-15

Tom

Yes, there should be a folder inside that, with the same name, but no numbers.  That's the library. 
It should have a "scenery" folder in it.  (... like those little russian dolls, inside each other)  :P
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: jeff3163 on January 15, 2019, 04:48:02 PM
If it would help I could call you.  You could send me a phone number to THibben12@outlook.com and I will call you.

Tom

No, I don't use the phone.   ???
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: nbrich1 on January 15, 2019, 05:09:51 PM
Go to comms on Discord as previously mentioned and can go from there.

If you need a link to the MFC server: https://discord.gg/SEe7F3f
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: ualani on January 15, 2019, 06:00:43 PM
Tom,
This might help with your problem. Take a look here for a refresher course on how to add scenery to your setup. The same procedures pretty much apply to installing object libraries.

http://return.mistymoorings.com/faq/

Scroll down to the "I" section and look at "INSTALLATION INSTRUCTIONS For RETURN TO MISTY MOORINGS sceneries."

Also, be sure to carefully read all of the installation instructions in each object library because they're all different!

Steve
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: BBQSteve on January 16, 2019, 11:05:46 AM
I have been trying to load the files into Microsoft Flight Simulator X\Add on Scenery\.....AhZx_Lib....etc. As an example.

Tom

Been so long since I used FSX, but isn't there another directory between Microsoft Flight Simulatox X and addon scenery?
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: jeff3163 on January 16, 2019, 11:28:36 AM
I have been trying to load the files into Microsoft Flight Simulator X\Add on Scenery\.....AhZx_Lib....etc. As an example.

Tom

Been so long since I used FSX, but isn't there another directory between Microsoft Flight Simulatox X and addon scenery?

     No, it is near the top of the main folder, just like that.  It has a scenery folder in it, that I think of as a "generic" scenery folder for bgls that are common to all areas.  I had my RTMM scenery folder in the Addon Scenery folder that I placed all my RTMM stuff into.   ;)
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: THibben on January 16, 2019, 02:37:38 PM
Hi All,

Some sort of miracle happened.  I managed to press the right key and things started to load.  Misty's is loaded along with several docks etc. I will continue to load scenery items in Mist'y's area.

Thanks all for you help.

Tom
Title: Re: New version of Misty Place
Post by: ualani on January 16, 2019, 03:02:08 PM
Tom,
Are you talking about installing Misty's, etc., onto to your hard drive in the Addon Scenery folder, or loading those places when you execute FSX in order to fly from them?

Steve