Author Topic: water gone  (Read 640 times)

Lipra

  • Member
  • ***
  • Posts: 121
    • View Profile
water gone
« on: October 29, 2018, 12:13:43 PM »
I had a flight out of waterfall on Friday and all was ok. had to end the flight so thought I would start again on Sunday only to find no water check the scenery which looks ok also mesh etc also looks ok. have spen 2 days on and off trying things but still no water . Went to mistys place water also missing [but the choir is singing ok ]thentried owikino are no damn water there either. I must be missing something but cant see what.A prod in the right direction would be appreciated.

nb. looks like aproblem in NZ also flew out of Auckland and that dont look too good

fsx, win10,gtx1050ti, 16 mb ram

ualani

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1,449
  • RTMM Library Manager
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #1 on: October 29, 2018, 05:18:31 PM »
Sounds like your terrain.cfg file. is corrupted. Try a system rollback, if possible. I'm sure others will chime in with other possible solutions.

Steve
RTMM Library Manager


Lipra

  • Member
  • ***
  • Posts: 121
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #2 on: October 30, 2018, 02:07:03 PM »
unable to roll back . system restore fails "bad pool header" not looking good

Lipra

  • Member
  • ***
  • Posts: 121
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #3 on: October 31, 2018, 08:27:29 AM »
is it worth deleting and reinstalling the orbx vector and land class..........

jsapair

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1,172
  • Don't follow me, I'm lost.
    • View Profile
Jsapair

Lipra

  • Member
  • ***
  • Posts: 121
    • View Profile

jeff3163

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3,397
  • Troubleshooting & Help
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #6 on: November 01, 2018, 07:06:48 PM »
Is it not funny that you have no water because of a bad pool header?   ;D ;D ;D

Win10Pro64, P3Dv4.3.29.25520, AMD Ryzen7 1800X@3.6 GHz , 32Gb RAM, NVidia GTX 1080 Ti, 1T/1T SSD's for Sims/OS, 3x42" Vizio Monitors, HTC Vive VR HMD, Saitek Yoke/Pedals/trim wheel, XBox360 Controller, G27 steering wheel w/shifter+pedals. :P

ualani

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1,449
  • RTMM Library Manager
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #7 on: November 02, 2018, 12:36:52 AM »
The bad pool header refers to a problem related to being unable to roll his system back, not the terrain.cfg. problem.
RTMM Library Manager


jeff3163

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3,397
  • Troubleshooting & Help
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #8 on: November 02, 2018, 07:26:45 AM »
Is it not funny that you have no water because of a bad pool header?   ;D ;D ;D

Sorry, I was just being funny.  Bad pool header does not cause water to not show in the sim.  I know that.   ::)

Win10Pro64, P3Dv4.3.29.25520, AMD Ryzen7 1800X@3.6 GHz , 32Gb RAM, NVidia GTX 1080 Ti, 1T/1T SSD's for Sims/OS, 3x42" Vizio Monitors, HTC Vive VR HMD, Saitek Yoke/Pedals/trim wheel, XBox360 Controller, G27 steering wheel w/shifter+pedals. :P

ualani

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1,449
  • RTMM Library Manager
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #9 on: November 02, 2018, 09:17:24 AM »
I misinterpreted "funny" as being odd, not "ha-ha" funny. My mistake! Should have read your post a couple of times before I posted. DUH on my part.

Steve
RTMM Library Manager


Lipra

  • Member
  • ***
  • Posts: 121
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #10 on: November 03, 2018, 08:13:10 AM »
Is it not funny that you have no water because of a bad pool header?   ;D ;D ;D

Nice to inject a bit of humour into it Jeff thanks,

The good news is I have repaired the install and all is now working.
I reinstalled the nvidia drivers as per the bad pool header problem but this did not solve the problem. Then removed and reinstalled the orbx files still no go so indesperation got out my old back up drive and found after much searching a 3 month old terrain .cfg file replace the origional and again reinstalled orb x and all is now well. I also ran sfc /scannow to check the ms 10 file integrity.

Thanks ualini you were proved correct .

Also

 jsapai for the url [why I removed and reinstalled an older version of  the nvidia drivers]
« Last Edit: November 03, 2018, 08:18:01 AM by Lipra »

ualani

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1,449
  • RTMM Library Manager
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #11 on: November 03, 2018, 09:02:08 AM »
A real pain to reinstall the things you had to, but glad it fixed your problem. A good example in why making regular backups is important and a lifesaver in times of panic. (Been there, done that when my water disappeared for no reason once!)

Steve
RTMM Library Manager


jsapair

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1,172
  • Don't follow me, I'm lost.
    • View Profile
Re: water gone
« Reply #12 on: November 03, 2018, 10:00:59 PM »
Also a good example of why to not update your NVIDIA drivers unless the update pertains specifically to your setup, like gaming. Learned that the hard way myself.

jsapair
Jsapair