Author Topic: Tongass Fjords X terrain problem  (Read 438 times)

marc2140

  • Member
  • ***
  • Posts: 160
    • View Profile
Tongass Fjords X terrain problem
« on: December 20, 2017, 12:15:39 PM »
I used to have TFX installed at my FSX. I recently switched to FSX-SE. I now seem to have the terrain problems I read a lot about: all water is covered by trees, airports like CAB5 have no runway anymore, etc.
I can see tutorials for people installing TFX in P3D, but not for a switch to FSX-SE. Can anyone help me?
Thx.
Marcel

Intel i7-4790k @ 4.8 GHz-MBO Asus MaxVii Hero-Corsair 780T-Corsair PSU 1000w-Corsair H100i GTX cooling-G Skill 16gb 2400/CL 10 (2x8gb)-Geforce GTX980 4gb ddr5-SSD 850 pro 512gb-2Tb HDD WD black 7200rpm-LG Blu Ray-Wifi pci-exp N900 (dual freq 2.4+5ghz)-Win7 Ult OS 64bit-FSX-SE

NeptuneP2V7

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 752
    • View Profile
    • VA-AMC
Re: Tongass Fjords X terrain problem
« Reply #1 on: December 20, 2017, 07:52:37 PM »
Hi look at your entries FSX : scenery .cfg ..

you need 40 entries TONGASS FJORD with the good numbers layers

that all

Patrick

jeff3163

  • Misty Moorings Team
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3,302
  • Troubleshooting & Help
    • View Profile
Re: Tongass Fjords X terrain problem
« Reply #2 on: December 20, 2017, 08:14:31 PM »
Hi Marcel,
     What Patrick is saying is to be sure your TFX entries are in your FSX-SE Terrain.cfg file.  Follow the procedures for adding the entries to the terrain.cfg and renumbering it.  (or at least make sure the entries are in there.)  Also, make sure your TFX scenery.cfg entries of "Higher and Lower priority" are added and placed below the FTX entries.  Then it should work.  Viola!   8)

Win10Pro64, P3Dv4.3.29.25520, AMD Ryzen7 1800X@3.6 GHz , 32Gb RAM, NVidia GTX 1080 Ti, 1T/1T SSD's for Sims/OS, 3x42" Vizio Monitors, HTC Vive VR HMD, Saitek Yoke/Pedals/trim wheel, XBox360 Controller, G27 steering wheel w/shifter+pedals. :P

NeptuneP2V7

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 752
    • View Profile
    • VA-AMC
Re: Tongass Fjords X terrain problem
« Reply #3 on: December 21, 2017, 05:15:45 AM »
AS Jeff said

Voila !  ;)

marc2140

  • Member
  • ***
  • Posts: 160
    • View Profile
Re: Tongass Fjords X terrain problem
« Reply #4 on: December 21, 2017, 08:51:12 AM »
The 40 terrain entries + renumbering were not enough. The whole installation had gone to my old FSX directory.
But I managed to move the simobjects, effects, sounds, Altitude corrections to the FSX-SE spots, and hopefully everything is working now. The trees have disappeared, but still need some extensive exploring of the area + add the RTMM addons.
Thanks for yr help guys.
Cheers.
Marcel

Intel i7-4790k @ 4.8 GHz-MBO Asus MaxVii Hero-Corsair 780T-Corsair PSU 1000w-Corsair H100i GTX cooling-G Skill 16gb 2400/CL 10 (2x8gb)-Geforce GTX980 4gb ddr5-SSD 850 pro 512gb-2Tb HDD WD black 7200rpm-LG Blu Ray-Wifi pci-exp N900 (dual freq 2.4+5ghz)-Win7 Ult OS 64bit-FSX-SE